Țiglă metalică Novatik SLATE

Țigla metalică Novatik SLATE a fost conceput pentru a îmbina estetica unică a ardeziei naturale cu beneficiile unui material de construcție robust, contemporan și ușor. Novatik METAL SLATE este un acoperiș cu un design simplu, un stil funcțional, minimalist și fără componente inutile care încarcă arhitectura clădirii.
Țiglă metalică Novatik SLATE
Tigla metalica Novatik SLATE 3

Profil distinct

Țigla metalică Novatik SLATE a fost concepută pentru a îmbina estetica unică a ardeziei naturale cu beneficiile unui material de construcție robust, contemporan și ușor. Novatik METAL SLATE este un acoperiș cu un design simplu, un stil funcțional, minimalist și fără componente inutile care încarcă arhitectura clădirii.

Novatik METAL SLATE este alegerea potrivită pentru toate tipurile de construcții noi și restaurări, datorită caracteristicilor sale liniare puternice și a liniilor orizontale îndrăznețe. Suprafețele netede și un profil cu înălțime optimă sunt deosebit de potrivite pentru învelitori cu geometrie complexă și înclinații de minim 16 grade.

Tigla metalica Novatik SLATE 5

Avantajele țiglei Novatik SLATE

 • Diminuarea pierderilor tehnologice, în special la acoperișurile cu o arhitectură complexă;
 • Finisaj impecabil;
 • Aspect natural de ardezie;
 • Sistem durabil, ușor, cu instalare rapidă și sigură;
 • Rezistență la impact, la viteze mari ale vântului, la incendiu, la daunele provocate de furtuni și la încărcările de zăpadă;
 • Elementele de prindere fixate în planul învelitorii, oferă un plus de siguranță și protecție împotriva intemperiilor;
 • Întreținere redusă;
 • Reciclabil 100%.

Solicită ofertă personalizată

Caracteristicile țiglei metalice Novatik SLATE

Tigla metalica Novatik SLATE 3

Design versatil

Angajamentul nostru de a menține un standard ridicat al calității este de neclintit. De aceea Novatik METAL SLATE a primit un upgrade. Profilul a fost redesenat astfel încât modulele să se poată suprapune în două moduri diferite: prin dispunere intercalată sau dispunere liniara. În funcție de stilul arhitectural, se poate alege metoda de instalare.

Tigla metalica Novatik SLATE 4

Optimizarea înălțimii

Înălțimea profilului Novatik SLATE a fost optimizată. Acest lucru ne-a permis să creăm un profil mai proeminent, asigurând în același timp o bună etanșare (noua înălțime a profilului Novatik SLATE face mai ușoară și mai sigură fixarea acestuia în șipcile de lemn). Suprapunerile sunt aproape invizibile , iar potențialul de infiltrare accidentala sau de depunere a prafului sub învelitoare nu mai reprezintă o preocupare.

Tigla metalica Novatik SLATE 5

Patru canale de rupere a capilarității

Numărul de canale de siguranță a fost mărit astfel încât suprapunerea laterală a modulelor să fie complet etanșă. Aceste canale sunt concepute pentru a conduce în mod natural apa către zona de drenaj, producând nu una, nu două, ci patru bariere separate împotriva infiltrațiilor produse datorită furtunilor puternice.

Tigla metalica Novatik SLATE 6

Calitate garantată Novatik

Novatik certifică nivelul înalt de calitate al produselor sale Novatik METAL SLATE. Fiecare modul este ștanțat cu logo-ul Novatik®, asigurând clienții cu privire la originea și autenticitatea produselor.

Informații tehnice

 • Lungime totală modul: 1280 mm
 • Lungime utilă modul: 1225 mm
 • Lățime utilă modul: 370 mm
 • Număr module / MP: 2.17 module
 • Pantă acoperiș: min. 16°
 • Greutate / modul: 2.14 kg

Straturi finisaj MAT, HIGH COAT, FROST

 1. MAT: Polyester Mat 35 μm;
  HIGH COAT: Polyurethan – Polyamid 50 μm;
  FROST: Polyurethan min. 60 μm;
  (fața superioară a tablei);
 2. Grund;
 3. Strat protecție anticorozivă: ZnMg | Zn;
 4. Oțel;
 5. Strat protecție anticorozivă: ZnMg | Zn;
 6. MAT: Polyester 10 μm/7 μm;
  HIGH COAT: Epoxid 10 μm;
  FROST: Epoxid min. 7 μm;
  (fața inferioară a tablei).
Novatik METAL KOLAJ 50

Variante de acoperire

Tigla metalica Novatik SLATE 2
Novatik METAL SLATE Mat – otel cu strat de protecție de ZnMg 120 g/mp, cu acoperire Polyester Mat 35 de microni și protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni. Aliajul ZnMg este foarte stabil în condiții de ceață salină și asigură o protecție sporită la coroziune (atât pentru suprafața foii cât și pentru marginile de tăiere sau găuri). Protecția oferită de acoperirea de ZnMg asigură un înalt grad de rezistență la coroziune în diferite climate de exploatare. 
RAL8004
RAL8004 Brick

RAL8017
RAL8017 Maro

RAL9005
RAL9005 Negru
RAL3009
RAL3009 Roșu

RAL7016
RAL7016 Gri

RAL8019
RAL8019 Maro
Tigla metalica Novatik SLATE 1
Novatik METAL SLATE High Coat: oțel cu strat de protecție de Zn 275g/mp, cu acoperire Polyurethan-Polyamid 50 de microni și protecție Epoxid de 10 microni pe fața inferioară a țiglei. Acoperirea High Coat oferă o protecție excelentă la coroziune (RC4), rezistență sporită la zgârieturi și razele UV (RUV4). 
RAL7016
RAL7016 Gri
RAL9005
RAL9005 Negru
Tigla metalica Novatik SLATE 6
Novatik METAL SLATE Frost: oțel cu strat de protecție de Zn 275g/mp, cu acoperire Polyurethan minim 60 microni și protecție Epoxid minim 7 microni pe fața inferioară a țiglei. Acoperirea FROST conferă durabilitate si rezistență sporită la zgârieturi.
metal slate frost gri
RAL7016 Gri
metal slate frost negru
RAL9005 Negru