Țiglă metalică Novatik KOLAJ

Acoperișul Novatik METAL KOLAJ reprezintă o nouă alegere pentru arhitecți și designeri, definind clar noile tendințe în domeniul acoperișurilor și aducând un plus de valoare, în special la clădirile noi care vizează proiecte moderne și minimaliste.
Țiglă metalică Novatik KOLAJ
Novatik METAL KOLAJ 2

Profil versatil

Acoperișul Novatik METAL KOLAJ reprezintă o nouă alegere pentru arhitecți și designeri, definind clar noile tendințe în domeniul acoperișurilor și aducând un plus de valoare, în special la clădirile noi care vizează proiecte moderne și minimaliste.

Țigla metalică Novatik KOLAJ este un profil cu linii orizontale accentuate care oferă acoperișului un aspect modern, evocând în același timp designul clasic al acoperișurilor franceze mansardate sau al pereților convenționali din cărămidă. Este un profil care se potrivește în special acoperișurilor cu pante abrupte, precum și învelitorii verticale.

Novatik METAL KOLAJ 3

Avantajele țiglei Novatik KOLAJ

Forma unică a profilului Novatik METAL KOLAJ înnobilează aspectul oricărei case, transformând un acoperiș simplu într-unul care excelează atât din punct de vedere estetic și util, cât și al siguranței. Cele două moduri de montare a profilului Novatik METAL KOLAJ, interpus sau aliniat, oferă diferite opțiuni de expunere printr-o instalare simplă și versatilă.

Arhitecții și dezvoltatorii în căutare de soluții noi, precum și clienții în căutarea unui acoperiș deosebit care să se potrivească exact stilului lor de viață, vor aprecia designul bine proporționat și estetica minimalistă și aspectul stratificat.

Solicită ofertă personalizată

Caracteristicile țiglei metalice Novatik KOLAJ

Novatik METAL KOLAJ 4

Dimensiuni optime

Lățimea de 233 mm a noului profil Novatik METAL KOLAJ oferă o serie de avantaje:

 • datorită numărului mare de puncte de sprijin ale modulelor pe structură de lemn, METAL KOLAJ vă oferă o rezistență mai mare împotriva fenomenelor meteorologice extreme (grindină și depuneri abundente de zăpadă);
 • acoperișul Novatik METAL KOLAJ dispune de 12 puncte de fixare pe metru pătrat de învelitoare, ceea ce elimină posibilitatea ca modulele să se desprindă și îl face unul dintre cele mai sigure sisteme de învelitori.
Novatik METAL KOLAJ 5

Calitate garantată Novatik

Novatik certifică nivelul înalt de calitate al produselor sale Novatik METAL KOLAJ. Fiecare modul este ștanțat cu logo-ul Novatik®, asigurând clienții cu privire la originea și autenticitatea produselor.

Novatik METAL KOLAJ 6

Patru canale de siguranță pentru eficiența sporită împotriva intemperiilor

Suprapunerea laterală a modulelor Novatik METAL KOLAJ asigură o etanșare superioară și sigură datorită celor patru canale de rupere a capilarității. Pentru a evita problemele cauzate de infiltrații în urma unor furtuni puternice, aceste canale sunt concepute pentru a conduce apa în mod natural către regiunea de drenaj, producând patru bariere secvențiale.

Novatik METAL KOLAJ 6

Design versatil

Forma noului profil Novatik METAL KOLAJ permite ca modulele să fie instalate în două moduri diferite: intercalat sau aliniat. Ca urmare, aspectul final al acoperișului este extrem de versatil, în special pentru proiectele cu criterii arhitecturale ridicate.

Novatik METAL KOLAJ 8

Înălțime optimă a modulului

Înălțimea de 30 mm a modulului Novatik METAL KOLAJ asigură o fixare și o etanșare sigură. Suprapunerile sunt practic nedetectabile și există puține șanse de infiltrații accidentale sau de depuneri de praf sub învelitoare.

Informații tehnice

 • Lungime totală modul: 1305 mm
 • Lungime utilă modul: 1250 mm
 • Lățime utilă modul: 233 mm
 • Număr module / MP: 3,43 module
 • Pantă acoperiș: min. 16°
 • Greutate / modul: 1,58 kg

Straturi finisaj MAT, HIGH COAT, FROST

 1. MAT: Polyester Mat 35 μm;
  HIGH COAT: Polyurethan – Polyamid 50 μm;
  FROST: Polyurethan min. 60 μm;
  (fața superioară a tablei);
 2. Grund;
 3. Strat protecție anticorozivă: ZnMg | Zn;
 4. Oțel;
 5. Strat protecție anticorozivă: ZnMg | Zn;
 6. MAT: Polyester 10 μm/7 μm;
  HIGH COAT: Epoxid 10 μm;
  FROST: Epoxid min. 7 μm;
  (fața inferioară a tablei).
Novatik METAL KOLAJ 50

Variante de acoperire

Novatik METAL KOLAJ 9
Novatik METAL KOLAJ Mat: oțel cu strat de protecție de ZnMg 120 g/mp, cu acoperire Polyester Mat 35 de microni și protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni. Aliajul ZnMg este foarte stabil în condiții de ceață salină și asigură o protecție sporită la coroziune (atât pentru suprafața foii cât și pentru marginile de tăiere sau găuri). Protecția oferită de acoperirea de ZnMg asigură un înalt grad de rezistență la coroziune în diferite climate de exploatare.
KOLAJ Mat brick 8004
RAL8004 Brick

KOLAJ Mat maro 8017
RAL8017 Maro

KOLAJ Mat negru 9005
RAL9005 Negru
KOLAJ Mat rosu 3009
RAL3009 Roșu

KOLAJ Mat gri 7016
RAL7016 Gri

KOLAJ Mat maro 8019
RAL8019 Maro
Novatik METAL KOLAJ 10
Novatik METAL KOLAJ High Coat: oțel cu strat de protecție de Zn 275g/mp, cu acoperire Polyurethan-Polyamid 50 de microni și protecție Epoxid de 10 microni pe fața inferioară a țiglei. Acoperirea High Coat oferă o protecție excelentă la coroziune (RC4), rezistență sporită la zgârieturi și razele UV (RUV4).
KOLAJ High Coat gri 7016
RAL7016 Gri
KOLAJ High Coat negru 9005
RAL9005 Negru
Novatik METAL KOLAJ 11
Novatik METAL KOLAJ Frost: oțel cu strat de protecție de Zn 275g/mp, cu acoperire Polyurethan minim 60 microni și protecție Epoxid minim 7 microni pe fața inferioară a țiglei. Acoperirea FROST conferă durabilitate si rezistență sporită la zgârieturi.
KOLAJ Frost gri 7016
RAL7016 Gri

KOLAJ Frost negru 9005
RAL9005 Negru